Hankkeen hallinnoija

Koulutuskuntayhtymä Brahe

Osatoteuttajat

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä , Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Harjun oppimiskeskus, Hevosopisto Oy / Ypäjän Hevosopisto

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja tasa-arvoa luonnonvara-alan oppilaitoksissa. Opiskelijoiden hyvinvointiin keskittyminen on tärkeää, sillä sen avulla voidaan torjua arjenhallintaan, mielenterveyteen sekä sosiaalisiin taitoihin liittyviä haasteita, joita korona-aika on osaltaan lisännyt.

Hankkeessa näitä tavoitteita toteutetaan muun muassa;

  • Kehittämällä muualla opiskelevien ohjausta (koso ja opso).
  • Opiskelijoiden arjenhallintataitojen ja sosiaalisten valmiuksien parantaminen: arjentaitojen ja sosiaalisten tilanteiden tukeminen sekä huomioidaan monikulttuurisuus arjessa.
  • Opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet ja osallisuuden parantaminen: opiskelijoiden opintoihin kiinnittymisen uudet kokeilut (mm. luomalla kohtaavan toiminnan malli).
  • Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen: luonnonvara-alan kampusten yhteisöllisyyden lisääminen sekä asuntolatoiminnan kehittäminen.
  • Lisäämällä yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Toimilla pyritään lisäämään kattavasti koko oppilaitosyhteisön hyvinvointia sekä lisäämään näin osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Kesto

1.1.2023 – 30.4.2025

Budjetti

529 975€, josta YSAO:n osuus 76 625€


Rahoittaja
Opetushallitus

Hankepäällikkö
Ylä-Savon ammattiopisto
Leena Toivanen
0400 792 830
leena.toivanen@ysao.fi