Luonnonvaraosaaminen YSAOlla tarjoaa sinulle monipuolisen kattauksen mahdollisuuksia opiskella alaa ja
työllistyä luonnonvara-alalle.

Hingunniemen hevostalouden kampuksemme Kiuruvedellä ja maatalouden- sekä eläintenhoidon kampuksemme Peltoniemessä Iisalmessa tarjoavat upeat puitteet ja aidot oikeat opetusmaatilat.

Laajat verkostomme alan yrityksiin kansallisesti sekä kansainvälisesti mahdollistavat osaamisen kehittämisen yksilöllisesti alan ammattilaiseksi. Luonnonvara-ala on entistä merkittävämpi tulevaisuuden ala ja opiskelijoidemme luonnonvaraosaaminen on arvostettua myös ulkomailla.

Hevosala

Tykkäätkö hevosista?

Jos vastauksesi on kyllä, silloin tykkäät varmasti opiskella meillä!

Hevosala työllistää Suomessa suoraan yli 15000 alan ammattilaista.

Polkusi kohti hevosalan ammattilaiseksi alkaa perustutkinnon opinnoista, jossa perusvalmiuksien lisäksi erikoistut eri ammattiosaamiseen, kuten hevostenhoitajaksi, hevospalveluohjaajaksi tai ratsastuksenohjaajaksi.

Hevostalouden ammattityöntekijältä vaaditaan osaaminen, jonka saat hevostalouden ammattitutkinnosta. Kun suoritat sen, osaat huolehtia hevosten hyvinvoinnista, käsitellä hevosia turvallisesti sekä toimia alan yritystoiminnassa työntekijänä tai yrittäjänä. Osaamisalakohtaisen erikoistumisen mukaan toimit hevoskasvatuksen tai hevosavusteisten palvelujen tuottajana, ravivalmennuksen työtehtävissä, ratsuhevosen kouluttamisen ja valmennuksen tehtävissä, hevosten kengittämisen, hevosvarusteiden valmistamisen, hevoshieronnan tai ratsastuksenopettamisen työtehtävissä.

Mikäli haluat jatkaa uraasi tallimestariksi, kengityssepäksi, hevosurheilun managerointiin tai ratsastuksenopettajaksi asti, syvennät sen taidon ja tiedon hevostalouden erikoisammattitutkinnosta. Luonnonvaraosaaminen ja alalla suoritetut tutkinnot takaavat hyvät mahdollisuudet työelämässä.

Tutustu Hingunniemen kampukseen!

Maatalous- ja eläintenhoitoalat

Vastaa maaseudun kutsuun – katso opiskelutarinat!

Uusinta teknologiaa, eläinten hyvinvointia ja unelmien ammatti! Videolla selviää, kuinka Elias ja Jenni innostuivat luonnonvara-alasta, ja miten teknologia sekä eläinten hyvinvointi näkyvät heidän arjessaan.

Maatalousalan ja eläintenhoidon opinnoissa hyödynnettävä teknologia keventää henkilötyötä ja hiilijalanjälkeä sekä antaa työntekijöille aikaa eläinten ja niiden hyvinvoinnin huomioimiselle.

Maatalousalan tulevat ammattilaiset opiskelevat perusteet valmistuen maaseutuyrittäjiksi tai eläintenhoitajiksi. Maatilatalouden osaamisalan suorittanut maaseutuyrittäjä osaa tehdä töitä monipuolisesti erilaisissa maaseutuyrityksissä.

Maatalousteknologian osaamisalan suorittanut maaseutuyrittäjä osaa toimia tuotantoteknologiaan liittyvissä tehtävissä. Valintojensa mukaan hän toimii maaseutuyrittäjänä, maatalouskoneurakoitsijana, huoltokorjaamoyrittäjänä, bioenergia-alan yrittäjänä tai työntekijänä, maataloustarvikekaupassa ja erilaisissa maatiloille suunnatuissa palvelutehtävissä.

Eläintenhoidon osaamisalan suorittanut eläintenhoitaja osaa hoitaa ja kasvattaa eläimiä erilaisissa eläintenhoitoalan yrityksissä. Hänellä on laajat perustiedot eläinten elintoiminnoista, ravitsemuksesta, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä. Eläintenhoitajalla on valmiudet perustaa eläintenhoitoalan yritys tai toimia eläintenhoitajana maatilalla, lomittajana, kotieläinpuistossa, eläintarhassa, tutkimuslaitoksissa, eläinklinikoilla ja muissa eläinalan yrityksissä. Eläintenhoidon osaamisalalla voi erikoistua tuotantoeläinten ja/tai pieneläinten hoitamiseen ja hyvinvointiin.

Maatalousalan ammattitutkinnon suorittaneella on vahva maatalousalan työtehtävissä vaadittu ammattitaito. Maatalousalan ammattitutkinnossa voi valita Agrologistiikan, Maatalouslomittamisen, Maatalousteknologian, Mehiläistarhauksen, Sorkkien hoitamisen, Tuotantoeläinten hoitamisen tai Maatilan hoitamisen osaamisalan.

Maatalousalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella henkilöllä on monipuoliset ja kattavat taidot työskennellä maatalousalalla erilaisissa tuotanto-, suunnittelu-, neuvonta-, asiantuntija-, esimies- ja johtotehtävissä.

Eläintenhoidon ammattitutkinnon suorittanut alan ammattilainen voi erikoistua eläinhoitolan, eläinkaupan, eläinten kouluttamisen, trimmaamisen, koirahierojan tai klinikkahoitamisen osaamisalalla. Alan ammattilainen voi toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä alan yrityksessä.

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon eläinten kouluttamisen osaamisalan suorittanut ammattilainen kouluttaa eläimiä itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, joka tarjoaa eläinten kouluttamiseen tai käyttäytymiseen liittyviä palveluja. Valinnaisen tutkinnon osan kautta eläintenkouluttaja voi erikoistua eläintarhaeläinten hoidon suunnitteluun tai eläinten ongelmakäytöksiin tai toimia eläinten käytösneuvojana tai työ- tai kilpailueläinten kouluttajana tai valmentajana.

Tutustu Peltoniemen kampukseen!

Kiinnostus työskennellä eläinten parissa, maaseudulla ja luonnossa tarjoaa sinulle lähes rajattomat mahdollisuudet kehittyä ja kehittää itseäsi. Jos koet tärkeäksi toimia vastuullisesti ja huolehtia eläinten hyvinvoinnista on luonnonvara-ala sinulle oikea valinta. Tutustu koulutuksiin ja hae!

Kysy lisää!
Virve Rinnola
koulutuspäällikkö
040 662 0660
virve.rinnola@ysao.fi

Tutkinto Tutkintotyyppi Paikka Huom.
Erityisryhmien hevospalveluissa avustaminen, 20 osp, Hevostalouden perustutkinto Perustutkinto
TESTI Hevostalouden perustutkinto Perustutkinto
Valjakkoajon perusteet 10 osp, Hevostalouden perustutkinto Perustutkinto
3 koulutus(ta)